NFFF 3 – Najkraći frankofonski filmski festival – prijave

Francuska alijansa Zagreb i u 2022. godini organizira Najkraći frankofonski filmski festival – NFFF. Festival se održava u mjesecu veljači i traje 2 dana. Cilj nam je aktivno uključiti djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi u stvaranje na francuskom jeziku i tako ih zainteresirati za učenje i/ ili  nastavak učenja francuskog jezika.

Prvi festivalski dan namijenjen djeci imat će proširen program s izborom kratkometražnih filmova koje su snimili/osmislili/odglumili učenici u osnovnoj ili srednjoj školi. Filmovi trebaju temom biti povezani s francuskim jezikom, kulturom i/ ili fankofonijom općenito. Dužina filmova je od 1 do 6 minuta. Filmovi mogu biti u boji ili crno bijeli, zvučni ili nijemi (samo uz pratnju glazbe), igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni, hibridni.

Filmovi se prijavljuju od 15.11. 2021. do 31.12. 2021. godine. Ovdje možete preuzeti Prijavnicu i Pravilnik:  Prijavnica i Pravilnik

Prijaviti se mogu sve obrazovne ustanove /alijanse/ škole/ škole stranih jezika. Filmovi koji će se prikazati na festivalu izabrat će organizator festivala i obavijestiti prijavitelje o sudjelovanju. Žiri koji bira najbolji film je dječja publika, a organizatori festivala zadržavaju pravo dodijeliti specijalnu nagradu LA TOUR VEDETTE.

NFFF je nastao u suradnji sa Star film festivalom iz Siska, a najkraći je festival iz više razloga:

– Festival se održava u najkraćem mjesecu u godini – u veljači.

– Festival traje samo 2 dana. Jedan dan posvećen je djeci, a drugi odraslima.

– U konkurenciji za glavnu nagradu prikazuju se kratkometražni filmovi u trajanju od 1 do 6minuta.

– Festival ima samo 45 minuta festivalskog programa po danu.

Vidimo se u veljači 2022. na NFFF-u 3!!!