Klub Francuske alijanse Zagreb

Club de l’Alliance française Zagreb

Na inicijativu predsjednice Francuske alijanse, mr. sc. Jagode Lukavac, pokrenuto je osnivanje Klub Francuske alijanse Zagreb. Klub uz bivše polaznike okuplja i sve zaljubljenike u francuski jezik i kulturu. To je, prije svega, mjesto razmjene ideja i znanja, povezivanja i druženja. Prvi sastanak je održan 14. travnja 2010. i na njemu je prihvaćen Poslovnik o radu kojeg je predstavio g. Igor Miškulin te su izabrani članovi koordinacije. Korak po korak, uz mnogo dobre volje i entuzijazma, povećavamo broj članova i pokrećemo zanimljive projekte. Ovim klubom su hrvatsko-francuske veze postale bogatije – kreativnost i težnje njegovih članova grade nove spone i mogućnosti…

Kontakt

e-mail: klub@alliance-francaise.hr

Ciljevi Kluba:

  • promicanje učenja francuskog jezika
  • jačanje hrvatsko-francuskih veza: upoznavanje i zbližavanje razmjenom hrvatskih i francuskih znanstvenih, stručnih i kulturnih djelatnika organizacijom radionica, seminara, predavanja, projekcija, predstava, koncerata, izložaba, gastronomskih i modnih manifestacija i drugih događanja
  • poticanje partnerstva Francuske alijanse s drugim zainteresiranim institucijama, organizacijama, udrugama ili interesnim grupacijama.

Članstvo

Članovi kluba mogu biti svi bivši polaznici Francuske alijanse kao i svi ljubitelji francuskog jezika i kulture. Za učlanjenje u Klub potrebno je ispuniti pristupnicu u tajništvu i platiti članarinu. Godišnja članarina iznosi 70 kuna, odnosno 50 kuna za studente i umirovljenike.

Pridružite nam se i pomozite nam da dokažemo značaj francuskog jezika i kulture u suvremenom svijetu!

Projekti

Damir Fabijanić – izdavač, glavni urednik, urednik fotografije i fotograf dvomjesečnika “Iće&piće”, časopisa za kulturu stola, inicijator je suradnje s Klubom i predlagatelj projekta na temu enogastronomije.