Uskršnje putovanje 2012.

Uskršnje putovanje 2012.
Ovogodišnje skupno putovanje naše Alijanse u vrijeme uskršnjih praznika od 31. ožujka do 6. travnja 2012. imalo je za odredište Donju Normandiju i Istočnu Bretanju uz prolazak kroz regije Franche-Comté, Bourgogne, Pays de la Loire, Île-de-France, Champagne i Lorraine. Po ustaljenom običaju, popis putnika upotpunila je grupa članova Francuske Alijanse iz Rijeke.

Uskršnje putovanje 2012.
Uza sve važne gradove poput Rennesa, Cherbourga ili Auxerrea, slikovita mjestanca kao što su Villedieu-les-Poeles ili Vitré, najnezaboravnije trenutke pružili su izlet po normandijskom poluotoku Cotentinu i posjet slavnome mjestu savezničkog iskrcavanja na Utah Beachu, selu Sainte-Mere-Église sa spomenom na dramatični padobranski desant, te romantičnom grobu Jacquesa Préverta u, kao što mu i samo ime kaže, majušnome zaseoku Omonville la Petite. Jednako dojmljivi bili su i razgledi svjetski poznatih kulturno-povijesnih znamenitosti poput Mont-Saint-Michela, katedrale u Chartresu i kraljevskog dvorca Fontainebleau. Poseban je pak doživljaj predstavljao posjet nedavno otvorenom muzeju na bojnom polju kod galskog opiduma Alesia gdje je Cezar zadao sudbonosni poraz Vercingetoriksu.

Uskršnje putovanje 2012.
Putovanje je i ove godine za Alijansu organizirala agencija Art Travel, a osmislio ga je i na svoj vrlo stručni i nadasve šarmantni način vodio član našega Upravnog odbora gospodin Alan Kesovija. No, ovaj se put nije zaustavio samo na tome, nego je sa suprugom Ljiljanom ugostio putnike u svojoj simpatičnoj kući u burgundskome mjestu Bussy-le-Grand. Time je zavrijedio dvostruku zahvalnost svih sudionika ovoga u svakom pogledu uspjeloga putovanja.