Légion d’honneur našoj dragoj Viti

odličje Viteza Legije časti Viti Klaić
Odlazak u mirovinu nikako ne znači zaborav… Najbolji dokaz imali smo u petak 1. lipnja 2012. U rezidenciji francuskog veleposlanika, okupili smo se u velikom broju kako bismo svjedočili predaji odlikovanja Viteza Legije časti našoj bivšoj ravnateljici, profesorici Viti Klaić!

Chevalier de la Légion d’honneur, kako je to bio veliki dan, veliko priznanje, velika radost. U svojem je govoru veleposlanik Jérôme Pasquier podsjetio sve nas na Vitin rad u Francuskoj alijansi, bio je to je lijepi vremeplov u kojem su spominjani svi Vitini uspjesi i postignuća, uz spomen velikih i značajnih osoba koje su predsjedavale Alijansom i koje su zajedno s Vitom oblikovale ovu instituciju koja je svojevrsni spomenik borbi za francuski jezik i kulturu.

Okružena članovima svoje obitelji, svojim najbližim prijateljima, nastavnicima Alijanse, članovima Upravnog odbora, Francuskog veleposlanstva… svi smo još jednom bili jedno sretno društvo, ponosno na našu dragu Vitu!

odličje Viteza Legije časti Viti Klaić
Ponosni smo i na našu Francusku alijansu Zagreb čije je djelovanje cijenjeno i to ne samo u našoj sredini nego i u Francuskoj – dokaz tome su i odlikovanja koja su dodjeljivana našim nastavnicima, predsjednicama, a evo sada i našoj bivšoj ravnateljici!

Dragoj Viti još jednom hvala na cijelom radnom vijeku posvećenom našoj Alijansi!

Čestitamo na ovom visokom odlikovanju koje je dodijelio predsjednik Francuske republike!