Colonie de vacances – od 3. do 18.7.2010.

Dvadesetak učenika Francuske Alijanse boravilo je dva tjedna u colonie de vacances u Talloiresu, u pokrajni Haute-Savoie.

Mlađi učenici (od 10 do 14 godina) bili su uključeni u program LAC PASSION u sklopu kojega su uživali u jedrenju, veslanju, kampiranju, kupanju u jezeru i raznim društvenim igrama.

Starijim učenicima (od 14 do 16 godina) bio je namijenjen program SENSATION MONTAGNE s adrenalinskim sportovima kao što su paragliding u pratnji instruktora, slobodno penjanje (escalade), planinarenje prekrasnim alpskim krajolikom, posjet adrenalinskom parku, a nije nedostajalo ni ležernijih aktivnosti kao što su kupanje i zabava.

No, najvažnija aktivnost bilo je upoznavanje i druženje s francuskim vršnjacima u čijem su društvu naši učenici iskušavali i usavršavali znanje stečeno u razredu tijekom školske godine. I na kraju, la cerise sur le gâteau, posjet prekrasnom gradiću Annecyju na obali istoimenog jezera. U pratnji djece bile su dvije profesorice Francuske Alijanse, Mirella Topličanec i Snježana Tončić.

Colonie de vacances