Mjesec Frankofonije 2015. u Zagrebu

Mjesec frankofonije 2015.
Mjesec frankofonije 2015.
Mjesec frankofonije 2015.

U okviru mnogobrojnih događanja u povodu MJESECA FRANKOFONIJE, tijekom ožujka 2015. Francuska alijansa Zagreb priređuje niz aktivnosti – pozivamo vas da nam se pridružite!

Središnje događanje ovogodišnjeg Mjeseca Frankofonije u Hrvatskoj je cabaret predstava Laurette de Paname u organizaciji 5 francuskih alijansi u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Dubrovnik) uz potporu Fondacije francuske alijanse i Francuskog velkeposlanstva u Hrvatskoj. Zagrebački koncert održat će se 18. ožujka 2015. u 20h u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Mjesec Frankofonije slavlje je svih frankofona i frankofila u Hrvatskoj. Slavi se tijekom cijelog ožujka, a organizirano je na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Međunarodne organizacija Frankofonije prisutnih u Zagrebu (Belgija, Kanada, Grčka, Francuska, Mađarska, Rumunjska, Slovenija, Švicarska) uz potporu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Mjesec Frankofonije 2015. program

ponedjeljak, 2. ožujka 2015.
Francuska alijansa Zagreb, Petrinjska 7/IV
BESPLATNI TEČAJEVI FRANCUSKOG JEZIKA ZA POČETNIKE
Francuska Alijansa i ove godine daruje Zagrepčanima besplatne tečajeve namijenjene odraslim početnicima.Svaki polaznik dobiva besplatno 10 sati nastave koja traje od 2. do 6. ožujka u vremenu od 11 do 13 sati. Prijave traju od 18. do 25. veljače na telefon broj 48 18 292 ili na e-mail zagreb@alliance-francaise.hr (potrebno je navesti ime i prezime, datum rođenja i kontakt telefon i e-mail).

srijeda, 18. ožujka u 14 sati
Francuska alijansa Zagreb, Ante Kovačića 4
„LA PLUME D’OR“, NATJECANJE U POZNAVANJU FRANCUSKOG JEZIKA
To tradicionalno natjecanje održava se svake godine u 130 Alijansi na svih pet kontinenata. Priređuje ga Udruga Défense de la Langue Française iz Pariza, a namijenjeno je naprednijim polaznicima tečajeva Francuske Alijanse (potrebno je prijaviti se kod profesorica).

srijeda 18 . ožujka u 20 sati
Zagrebačko kazalište lutaka, Baruna Trenka 3
SREDIŠNJI DOGAĐAJ POVODOM DANA FRANKOFONIJE: KABARET PREDSTAVA „LAURETTE DE PANAME“
Nastup kabaretske umjetnice Laure Bontaz u vedrom i raspjevanom one woman showu koji publiku na slikovit način upoznaje s portretima Parižanke kroz epohe i prenosi u ambijent Pariza iz prošlosti i zlatnog doba kabareta. U predstavi se koriste originalni kostimi iz Moulin Rougea. Nastup je realiziran uz potporu Francuskog instituta, Fondacije Francuskih alijansi i mreže Francuskih alijansi u Hrvatskoj. Ulaznice se od 9. ožujka na dalje mogu kupiti na blagajni ZKL-a po promotivnoj cijeni od 30 kn za članove Francuske alijanse (potrebno je pokazati člansku iskaznicu), redovita cijena ulaznice je 50 kn (radno vrijeme blagajne na www.zkl.hr ).

petak 20.ožujka
Francuska alijansa Zagreb, A. Kovačića 4
KAZALIŠNA RADIONICA ZA DJECU
u 17h za djecu od 8 do 10 godina i u 18h15 za djecu od 11 do 14 godina
Svi poznajemo likove iz bajki i njihove priče. A što ako bismo sve pomiješali? Ako bismo likove poveli na nepoznata mjesta, promijenili im osobine i odglumili našu vlastitu bajku? Radionicu vodi glumica i režiserka Fabienne Pontoire. Broj polaznika ograničen je na 10 polaznika po grupi. Sudjelovanje u radionici je besplatno uz obaveznu prijavu na telefon broj 48 18 292 ili na e-mail zagreb@alliance-francaise.hr (potrebno je navesti ime i prezime, datum rođenja i kontakt telefon i e-mail).

ponedjeljak 23. ožujka u 16.30 sati
Medijateka Francuskog instituta, Preradovićeva 5
RADIONICA „PARFEMI“
Upoznajte svijet parfema, vrste parfema i njihove osnovne sastojke i umjetnost proizvodnje parfema, a u praktičnom dijelu radionice sudjelujte u izradi dvaju vrsta parfema. Radionicu vode dr. Stribor Marković i dipl ing. Dubravka Gabrić (radionica će se održati na hrvatskom jeziku, a kratki uvod i sažetak bit će na francuskom). Broj sudionika ograničen je na 20 osoba. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz obaveznu prijavu na telefon broj 48 18 292 ili na e-mail zagreb@alliance-francaise.hr (potrebno je navesti ime i prezime, datum rođenja i kontakt telefon i e-mail)

petak 27. ožujka
Francuska alijansa Zagreb, A. Kovačića 4
LUTKARSKA RADIONICA ZA DJECU
u 17 h (za djecu od 5 do 7 godina) i u 18h10 (za djecu od 8 do12 godina)
Za sve koji žele početi učiti francuski kroz igru i zabavu – točnije kroz izradu lutaka, njihovu animaciju i scenski pokret te kroz rad na tekstu – pridružite nam se na našim jedinstvenim lutkarskim radionicama! Radionicu vodi teatrologinja i lutkarica Morana Dolenc. Broj polaznika ograničen je na 10 polaznika po grupi. Sudjelovanje u radionici je besplatno uz obaveznu prijavu na telefon broj 48 18 292 ili na e-mail zagreb@alliance-francaise.hr (potrebno je navesti ime i prezime, datum rođenja i kontakt telefon i e-mail).

Download:

Program Frankofonija 2015.

Program Frankofonije za cijelu Hrvatsku – hrvatski

Program Frankofonije za cijelu Hrvatsku – francuski