Glazbena radionica “CHANTALLIANCE”

CHANTALLIANCE
Sonja GRANIĆ STEVIĆ, profesorica i zaljubljenica francuskog jezika i šansone okupila je mlade glazbenike i pjevače, članove i učenike Francuske Alijanse u Zagrebu udahnuvši im ljubav i strast prema glazbenom, tekstualnom i kulturuloškom izričaju koje objedinjuje francuska šansona. Vesela glazbena družina pod imenom “CHANTALLIANCE” krenula je u osvajanje zaljubljenika profinjene pjesme i čarobnog zvuka francuskog jezika ponudivši potpuri klasičnih i novovalnih melodija koje oslikavaju višekulturalno francusko društvo. Svojim su koncertom uljepšali godišnju Skupštinu Francuske Alijanse u prosincu 2007. godine.

U tjednu FRANKOFONIJE, u ožujku 2008. Chantalliance je odrzala jednosatni koncert u prepunoj dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka. Zahvaljujući dobroj suradnji izmedu zagrebačke i riječke Alijanse naša se glazbena družina uputila u Rijeku i tamo uljepšala svečanost dodjele međunarodne diplome za francuski DELF-DALF polaznicima FRANCUSKE ALIJANSE U RIJECI.

Za Hrvatsku udrugu stipendista francuske Vlade Chantalliance je otpjevala nekoliko odabranih pjesama kako bi uljepšala njihovu Skupštinu u lipnju 2008, a drugom prilikom kako bi uveličala druženje s glazbenom skupinom iz Francuske.

Školsku godinu 2008/2009, Chantalliance je započela pjesmom na Preradovićevom trgu obilježivši ujedno i DAN EUROPSKIH JEZIKA. Sa srcem u grlu ili “avec le Coeur en chamade” koji je zaštitni znak ove vesele družine, najavljujemo u prosincu koncert s tradicionalnim i novijim božićnim pjesmama, koje će vas zasigurno podsjetiti na djetinjstvo i toplinu nezaboravnog blagdana.