ATHÉLIANCE ET CHANTALLIANCE ENSEMBLE À ZKL

U petak, 18. ožujka 2011., kazališna družina Athéliance i glazbena radionica Chantalliance zajednički su nastupile u (opet!) prepunoj dvorani Zagrebačkoga kazališta lutaka. Athéliance je izvela dramatizaciju teksta Luke Paljetka za dvojezičnu hrvatsko-francusku slikovnicu “Marin Držić”.

Predstavu je na scenu postavila Florence Fabijanec uz suradnju prof. Irene Stopfer kao dramaturške savjetnice. S Paljetkovim “Marinom Držićem” i s uprizorenjem Vianova teksta “À chacun son serpent” Athéliance se sprema početkom travnja gostovati u Francuskoj Alijansi u Jinanu u Kini.

Nakon Athéliance nastupila je Chantalliance, koja je pod vodstvom prof. Sonje Stević održala koncert šansona na temu mora i sredozemnoga podneblja pod naslovom „Les Perles de la Méditerranée“. Aranžmane su za ovu prigodu napisale Maja Mejovšek Haluza i Martina Zdilar Sertić.

 

Prepuno gledalište s oduševljenjem je pozdravilo klasike kao što su, među ostalima, „Capri, c’est fini“ Salvatorea Adamoa ili „La mer“ Charlesa Treneta, ali i nešto noviju etno-skladbu „Aïsha“ alžirskoga majstora raïa Cheba Khaleda.