60. obljetnica Francuske alijanse Zagreb

60. obljetnica Francuske alijanse Zagreb
60. obljetnica Francuske alijanse Zagreb
Svečanom akademijom u zagrebačkom kazalištu Gavella u četvrtak 25. listopada 2012. obilježena je 60. godišnjica djelovanja Francuske alijanse Zagreb, uz visoko pokroviteljstvo i prisustvo Predsjednika RH

Svečanom akademijom u zagrebačkom kazalištu Gavella u četvrtak 25. listopada 2012. obilježena je 60. godišnjica djelovanja Francuske alijanse Zagreb, uz visoko pokroviteljstvo i prisustvo Predsjednika RH.

O prošlosti i o sadašnjosti naše Alijanse, o čvrstim vezama između Hrvatske i Francuske, o položaju Francuske alijanse Zagreb u globalnoj mreži Alijansi te o posebnom odnosu polaznika tečajeva i njihovih profesora s velikim entuzijazmom govorili su Jagoda Lukavac, predsjednica Francuske alijanse Zagreb, Jérôme Pasquier, veleposlanik Republike Francuske, Jean-Claude Jacq, glavni tajnik Fondation Alliance Française i Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske.

U programu su sudjelovali naši polaznici intenzivnog predškolskog tečaja te članovi našeg zbora Chantalliance. Jasna Bilušić pjevala je pjesme Edith Piaf, ulomke iz Stilskih vježbi na hrvatskom izveli su legendarni i uvijek izvrsni Lela Margitić i Pero Kvrgić, a na francuskom Urša Raukar i René Medvešek, koji su ujedno bili i voditelji programa. O povijesti Francuske alijanse Zagreb govorili su Milena Bekić Milinović i Željko Klaić.

I ovom prigodom zahvaljujemo svim izvođačima, svima onima koji su pomogli i sudjelovali u organizaciji (djelatnici kazališta Gavella, Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, restoran Les ponts te tvrtka Acode). Zahvaljujemo uzvanicima na velikom odazivu, na dugogodišnjoj podršci, pozitivnim emocijama i dobroj energiji, a osobito zahvaljujemo svim profesorima i đacima koji čine našu Alijansu takvom kakva jest – mjestom znanja, ljudskih kvaliteta i posebne atmosfere.

Govor Jagode Lukavac, predsjednice Francuske alijanse Zagreb